Program Pomocy Pacjentom

Program Pomocy Pacjentom - powstał z myślą o edukacji zdrowotnej społeczeństwa. Pomaga dostrzec, jak wiele sami możemy zrobić dla naszego zdrowia i zdrowia naszych najbliższych. Na ile właściwy styl życia, właściwa postawa i profilaktyka mogą poprowadzić nas do zdrowia.

Program realizowany jest na wielu płaszczyznach we współpracy z aptekami, placówkami medycznymi oraz organizacjami pozarządowymi zaangażowanymi w działalność prozdrowotną. We współpracy z farmaceutami z całej Polski działamy na rzecz poprawy opieki farmaceutycznej oraz wzmocnienia profilaktyki ze szczególnym uwzględnieniem pacjentów dotkniętych i zagrożonych schorzeniami przewlekłymi. Konsekwentnie zwiększamy świadomość w zakresie czynników ryzyka, objawów i skutecznej terapii. Dzięki bezpłatnym poradnikom rozdawanym w całej Polsce pomagamy zatroszczyć się o zdrowie!

Dołącz do nas

Szanowni Państwo,
dziękujemy za zainteresowanie Programem Pomocy Pacjentom.

Warunkiem wzięcia udziału w akcji jest akceptacja poniższego regulaminu i wypełnienie formularza zgłoszeniowego.

Jeżeli zarejestrowaliście się Państwo w naszym programie, przy okazji wcześniejszych akcji - zostaną wysłane Państwu bezpłatne poradniki dedykowane Pacjentom w każdej kolejnej odsłonie programu.

Formularz zgłoszeniowy

Jeżeli chcesz się wypisać, skontaktuj się znami.

Marsz dla zdrowia

Tegoroczna edycja Walkathon NEUCA dla Zdrowia jest szczególna. Pandemia COVID – 19 sprawiła, że zmieniamy formułę, ale nie przestajemy pomagać i promować aktywności fizycznej.

Z lokalnego eventu przekształcamy się w wydarzenie o zasięgu ogólnopolskim!

JAK SIĘ WŁĄCZYĆ DO AKCJI

• Zarejestruj się na stronie: www.neucadlazdrowia.pl
  • Idź na spacer, z kijami lub bez, włącz dowolną aplikację do mierzenia aktywności i przejdź minimum 1 km
  • Zrzuć screen dokumentujący Twoją aktywność na www.neucadlazdrowia.pl
  • Dzięki Twojej mobilizacji w każdym tygodniu Fundacja NEUCA dla Zdrowia przekaże 100 wózków inwalidzkich dla podopiecznych DPSów
  • Akcja trwa 5 tygodni. Bądź z nami w każdym tygodniu!

5 TYGODNI ZDROWIA W MEDIACH SPOŁECZNOŚCIOWYCH

Niech każdy spacer będzie przyjemnością i przyniesie satysfakcję, a każda, nawet najkrótsza trasa stanie się naszym wspólnym sukcesem, który zmienimy w konkretne, charytatywne wsparcie. Wyjdźmy z domów, włączmy aplikację i pomagajmy!

Akademia seniora

19 października 2019r. odbyła się V jubileuszowa edycja Akademii Zdrowia Seniora objęta Patronatem Prezydenta miasta Torunia – Michała Zaleskiego!

Fundacja Neuca dla Zdrowia ponownie zachwyciła blisko 300 uczestników wydarzeniem organizowanym w sercu toruńskiej starówki, w Dworze Artusa. W tym roku seniorzy wysłuchali wykładu na temat wielolekowości wygłoszonego przez dr n. farm Piotra Merksa . Doktor odpowiedział między innymi na pytania czym jest wielolekowość i dlaczego ma ona istotny wpływ na zdrowie seniorów. Partnerzy akcji zapewnili uczestnikom Akademii szereg atrakcji:placówka medyczna JOPA Clinic oferowała badanie stóp, firma Fresenius Kabi częstowała bogatobiałkowymi odżywkami, przyszli lekarze z Międzynarodowego Stowarzyszenia Studentów Medycyny - IFMSA - Poland wykonali badania ciśnienia, poziomu glikemii, ostrości widzenia oraz skrzywienia kręgosłupa. Przyszli farmaceuci z Collegium Medicum w Bydgoszczy skonsultowali zawartość apteczek seniorów. Spotkanie zakończył koncert Eleni, gwiazdy polskiej estrady.