Program Pomocy Pacjentom

Program Pomocy Pacjentom - powstał z myślą o edukacji zdrowotnej społeczeństwa. Pomaga dostrzec, jak wiele sami możemy zrobić dla naszego zdrowia i zdrowia naszych najbliższych. Na ile właściwy styl życia, właściwa postawa i profilaktyka mogą poprowadzić nas do zdrowia.

Program realizowany jest na wielu płaszczyznach we współpracy z aptekami, placówkami medycznymi oraz organizacjami pozarządowymi zaangażowanymi w działalność prozdrowotną. We współpracy z farmaceutami z całej Polski działamy na rzecz poprawy opieki farmaceutycznej oraz wzmocnienia profilaktyki ze szczególnym uwzględnieniem pacjentów dotkniętych i zagrożonych schorzeniami przewlekłymi. Konsekwentnie zwiększamy świadomość w zakresie czynników ryzyka, objawów i skutecznej terapii. Dzięki bezpłatnym poradnikom rozdawanym w całej Polsce pomagamy zatroszczyć się o zdrowie!

Dołącz do nas

Szanowni Państwo,
dziękujemy za zainteresowanie Programem Pomocy Pacjentom.

Warunkiem wzięcia udziału w akcji jest akceptacja poniższego regulaminu i wypełnienie formularza zgłoszeniowego.

Jeżeli zarejestrowaliście się Państwo w naszym programie, przy okazji wcześniejszych akcji - zostaną wysłane Państwu bezpłatne poradniki dedykowane Pacjentom w każdej kolejnej odsłonie programu.

Formularz zgłoszeniowy

Jeżeli chcesz się wypisać, skontaktuj się znami.

Marsz dla zdrowia

8 września 2018 roku odbyła się siódma edycja marszu – Walkathon Neuca dla Zdrowia.

Na mecie marszu na uczestników czekały liczne atrakcje promujące zdrowy tryb życia, m. in. Toruński Test Sprawności, fitness na trampolinach, energorowery, konkurencje na ergometrach wioślarskich oraz urządzeniach cardio, park rozrywki aktywnej dla najmłodszych, białe miasteczko z atrakcjami partnerów barterowych, strefa mobilnych badań profilaktycznych, porady dietetyków, pomiary na specjalistycznych analizatorach ciała, strefa kulinarna MasterChef oraz gif budka z efektem 3 D.
Nowością były występy topowych DJ-ów, którzy podczas trwania imprezy miksowali muzykę na żywo. Na scenie pojawili się: Sweet Lady, Konrad S oraz Dj Diabllo.
Patronami honorowymi marszu byli Prezydent Miasta Torunia Michał Zaleski oraz Marszałek Województwa Kujawsko-Pomorskiego Piotr Całbecki.

Dziękujemy za udział!

Akademia seniora

19 października 2019r. odbyła się V jubileuszowa edycja Akademii Zdrowia Seniora objęta Patronatem Prezydenta miasta Torunia – Michała Zaleskiego!

Fundacja Neuca dla Zdrowia ponownie zachwyciła blisko 300 uczestników wydarzeniem organizowanym w sercu toruńskiej starówki, w Dworze Artusa. W tym roku seniorzy wysłuchali wykładu na temat wielolekowości wygłoszonego przez dr n. farm Piotra Merksa . Doktor odpowiedział między innymi na pytania czym jest wielolekowość i dlaczego ma ona istotny wpływ na zdrowie seniorów. Partnerzy akcji zapewnili uczestnikom Akademii szereg atrakcji:placówka medyczna JOPA Clinic oferowała badanie stóp, firma Fresenius Kabi częstowała bogatobiałkowymi odżywkami, przyszli lekarze z Międzynarodowego Stowarzyszenia Studentów Medycyny - IFMSA - Poland wykonali badania ciśnienia, poziomu glikemii, ostrości widzenia oraz skrzywienia kręgosłupa. Przyszli farmaceuci z Collegium Medicum w Bydgoszczy skonsultowali zawartość apteczek seniorów. Spotkanie zakończył koncert Eleni, gwiazdy polskiej estrady.