Program Pomocy Pacjentom

Program Pomocy Pacjentom - powstał z myślą o edukacji zdrowotnej społeczeństwa. Pomoże dostrzec, jak wiele sami możemy zrobić dla naszego zdrowia i zdrowia naszych najbliższych. Na ile właściwy styl życia, właściwa postawa i profilaktyka mogą poprowadzić nas do zdrowia.

Program Pomocy Pacjentom będzie realizowany we współpracy z aptekami i placówkami medycznymi.

Kolejne odsłony Programu, w formie przyjaznych spotkań i poradników, będą przybliżać zdrowe nawyki, sposoby radzenia sobie z najczęściej spotykanymi schorzeniami. Będziemy edukować, doradzać, podpowiemy, jak unikać ryzyka chorób czy urazów. Pomożemy zatroszczyć się o zdrowie!

Dołącz do nas

Szanowni Państwo,
dziękujemy za zainteresowanie Programem Pomocy Pacjentom.

Warunkiem wzięcia udziału w akcji jest akceptacja poniższego regulaminu i wypełnienie formularza zgłoszeniowego.

Jeżeli zarejestrowaliście się Państwo w naszym programie, przy okazji wcześniejszych akcji - zostaną wysłane Państwu bezpłatne poradniki dedykowane Pacjentom w każdej kolejnej odsłonie programu.

Formularz zgłoszeniowy

Jeżeli chcesz się wypisać, skontaktuj się znami.

Marsz dla zdrowia

2 września 2017 roku odbyła się szósta edycja marszu – Walkathon Neuca dla Zdrowia.

Ponad 4 tys uczestników spotkało się na Błoniach Nadwiślańskich i wspólnie maszerowało po zdrowie. Na mecie na uczestników czekały liczne atrakcje promujące zdrowy tryb życia, m. in. fitness na trampolinach, energorowery, konkurencje na urządzeniach cardio, Bungy Pump, park rozrywki aktywnej dla najmłodszych, białe miasteczko, strefa mobilnych badań profilaktycznych, porady dietetyków, a także strefa kulinarna Masterchef.

Dziękujemy za udział!

Akademia seniora

O upadkach osób starszych rozmawiali seniorzy i eksperci w toruńskim Centrum Kulturalno – Kongresowym Jordanki podczas III edycji Akademii Zdrowia Seniora, organizowanej przez Fundację NEUCA dla Zdrowia.
W sobotę (7 października) 300 gości wysłuchało wystąpień prelegentów poruszających temat upadków. Na spotkaniu prof. nadzw. dr hab. Marek Żak ogłosił autorski Ogólnopolski Raport na temat przyczyn i następstw upadków u osób w wieku senioralnym, który powstał na zlecenie Fundacji.