Audiobus rusza w Polskę i bezpłatnie bada jakość słuchu Polaków

Dobry słuch to podstawa codziennej komunikacji. “Musimy jednak o niego bezustannie dbać; w tym celu należy regularnie badać się pod kątem sprawności tego narządu. Rozwój cywilizacji jest szybki, a co za tym idzie narażenie na hałas coraz większe. Nasz słuch degeneruje się szybciej niż jeszcze 50 lat temu. W związku z tym kiedyś problemy ze słuchem dotyczyły w szczególności osób w wieku 70-80 lat, a w tej chwili problem ten dotyka coraz młodszych grup osób – podkreśla prof. Piotr H. Skarżyński.
Zapraszamy wszystkich zainteresowanych wykonaniem bezpłatnych badań w zakresie badań słuchu. W trakcie wizyty naszego audiobusa, wykwalifikowany personel medyczny obecny na miejscu za pomocą audiometru przeprowadzi badanie przesiewowe słuchu.

W przypadku zdiagnozowania choroby kluczowa jest wczesna interwencja umożliwiająca podjęcie odpowiedniego postępowania terapeutycznego.

Dodatkowo, w audiobusie udostępniamy pacjentom możliwość samodzielnego wykonania pomiaru poziomu cukru we krwi. Nad poprawnością wykonania pomiaru czuwać będzie personel zapewniający instruktaż oraz bezpieczne warunki do wykonania tych czynności

Udział w badaniu jest bezpłatny, wymagane są jednak wcześniejsze zapisy. Można ich dokonywać na 24h przed planowanym badaniem bezpośrednio pod wskazanym adresem, gdzie odbywać się będą badania. Akcja odbywa się w godzinach 10:00 – 16:00, ilość miejsc jest ograniczona.

Wszelkie szczegóły dot. terminów badań, lokalizacji i zapisów znajdują się na stronie Fundacji NEUCA dla Zdrowia w sekcji Aktualności.

O Fundacji:

Fundacja NEUCA Dla Zdrowia powstała w 2013 roku. Działalność Fundacji pozwala NEUCA jeszcze lepiej wypełniać misję społeczną, którą rozumiemy jako budowanie kultury zdrowia. Kluczowym celem, jaki sobie stawiamy zgodnie z Narodowym Programem Zdrowia, jest dążenie do poprawy zdrowia i związanej z tym jakości życia społeczeństwa.

W celu uzyskania dodatkowych informacji zapraszamy do kontaktu:

kontakt@fundacjaneuca.pl lub tel. 505-491-453