Zbadaj swoje kości

Rusza II edycja Akademii Zdrowia Seniora.

Zbadaj BEZPŁATNIE swoje kości!

Rok temu eksperci (lekarze, psycholodzy, fizjoterapeuci) skupili się na zdrowiu osób dojrzałych i w ramach bezpłatnych wykładów podzielili się swoją wiedzą z toruńskimi seniorami. Zorganizowana przez Fundację NEUCA dla Zdrowia pod patronatem UM Torunia „Akademia Zdrowia Seniora” zgromadziła rzeszę słuchaczy, którzy po brzegi wypełnili Salę Wielką Dworu Artusa.

W tym roku Akademia Zdrowia Seniora przybiera wymiar praktyczny i toruńscy seniorzy będą mogli BEZPŁATNIE przebadać swoje kości. Densytometria – bo o tym badaniu mowa, jest najlepszą dostępną metodą rozpoznawania osteoporozy. Podczas badania wykorzystuje się niewielkie dawki promienia rentgenowskiego, dzięki któremu określa się gęstość kości. Badanie jest bezbolesne, nieinwazyjne i trwa kilka minut.

Zapraszamy wszystkich toruńskich seniorów!

Osteobus – mobilna przychodnia, w której przeprowadzane są badania kości, już na początku października stanie w pięciu lokalizacjach naszego miasta:

03.10.2016 ul. Mickiewicza 55, Toruń

04.10.2016 ul. Antczaka 37, Toruń

05.10.2016 ul. Wyszyńskiego 6, Toruń

06.10.2016 ul. Kraszewskiego 32, Toruń

10.10.2016 ul. Łochowskiego 7A, Bydgoszcz

Zapisy na badania odbędą się w tych czterech lokalizacjach.

Wszystkich, którzy nie zdążą się zapisać, zapraszamy na bezpłatne badania OTWARTE bez wcześniejszych zapisów:

07.10.2016 Rynek Nowomiejski TORUŃ